Sfeerbeeld van een Crealiever atelier

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 21:50

Als je nog nooit intuïtief gecreëerd hebt, vind je het misschien moeilijk om je voor te stellen wat een creatief, intuïtief atelier is. Daarom krijg je in deze blog een exclusieve inkijk in het afgelopen atelier ‘Liever eco - Schilderen met koffie- en theepigmenten’. Elk atelier is anders maar dit is een voorbeeld van hoe het kan verlopen.

 

We beginnen met een korte kleimeditatie en ademhalingsoefening om tot rust te komen, de dag van je af te zetten en thuis te komen in de Crealieverruimte en bij jezelf. Na deze oefening heb je op gevoel een creatie in klei gemaakt en voel je de rust die deze zelfzorg jou nu al schenkt.

 

Ik deel één van mijn eigen gedichten met jullie, in het thema van het atelier. 

 

We gaan verder met een lange begeleide visualisatie om de hoofdcreatie te maken, jouw ecoschilderij. Deze visualisatie brengt je in contact met het thema van het atelier. Ik begeleid je in de weg naar jouw gevoel bij het leven op dit moment, bij jouw creatie en hoe je deze creatie gevoelsgewijs tot stand wilt brengen. Hierna kan je intuïtief beginnen te creëren met koffie- en theepigmenten. Je test eerst het materiaal, krijgt het gevoel van wat het met je doet en hoe je het wilt gebruiken want dat beslis je helemaal zelf. Geloof me, de inspiratie komt vanzelf. :-)

 

Omdat je contact hebt gemaakt met de rust en het gevoel in jezelf, komt hetgeen je maakt, helemaal voort uit jouw zijn. De creatie kan je verrassen. Waarschijnlijk is het helemaal anders dan je verwachtte. Vaak sta je versteld van wat je gemaakt hebt en hoe je eigen creativiteit aangewakkerd is door het inkeren in jezelf. 

 

Als je wilt, mag je je gevoel over jouw creatie delen met de andere deelnemers maar dit is totaal vrijblijvend. Je mag je gevoel ook gewoon dicht bij jezelf houden. Eenmaal thuisgekomen en de dagen na het atelier, krijg je vaak nog extra inzichten over jouw gevoel en het thema dat we aangeraakt hebben. Zelfs als je er niet bewust mee bezig bent, kunnen nieuwe ideeën of emoties zich aandienen en jou verheldering brengen.

 

We ruimen onze materialen op en maken tijd voor verbinding met elkaar bij een drankje en een kleine versnapering. Tot slot krijg je nog een persoonlijke boodschap mee naar huis.
Je gaat naar huis, een beetje lichter, een beetje rustiger, misschien wel met vernieuwd creatief vuur. Ik wens het je van harte.

 

Wil je ook dit mooie gevoel van zelfzorg, verbinding en creativiteit ervaren? Schrijf je in voor jouw favoriete atelier.

Intuïtieve schildering koffie en thee